Duo F&B Acrobatics

Mladi Slovenci Filip Kržišnik i Blaž Slanič samouki su akrobati, koji su se umijećem probili u sami svjetski vrh toga umjetničkog sporta. Javnosti su poznati kao F&B Acrobatics, duo koji je iznimno pridonio profesionalizaciji akrobatike u svojoj zemlji. Figure koje oni izvode oduzimaju dah smjelošću izvedbe i ljepotom pokreta. Gimnastičari, žongleri, plesači, kaskaderi, glumci, puhači vatre… Sve su to oni, “momci od gume”, koji neumorno ispituju granice ljudskoga tijela. Ujedno su i učitelji, treneri nadarenih mlađih akrobata.

Publika ih je upoznala u slovenskom Supertalentu 2014., gdje su dospjeli do finala, a potom krenuli nastupati u najrazličitijim domaćim i inozemnim događanjima. Dok siju pozitivnu energiju gdje god se pojave, ne kriju kako su spremni beskrajno tragati za nemogućim, ali na to tijekom svojih svakodnevnih treninga još nisu naišli. Tako ćete ih vidjeti kako lete zrakom, penju se po neboderima i mostovima, rade nevjerojatne figure od svojih dvaju tijela.

No, nije to sve došlo niotkuda: Filip potječe iz plesne obitelji, od malih je nogu trenirao borilačke vještine i slobodno penjanje, a Blaž je stao na skije čim je prohodao i u srednjoj školi počeo vježbati žongliranje. Upoznali su se u teretani i počeli razmjenjivati iskustva. I sami su bili iznenađeni vidjevši da sve što zamisle mogu zajedno izvesti bez problema. Uz treninge koji traju i po osam sati svaki dan, uspjeh je bio zajamčen.