Žongliranje na svjetskoj razini

 

 MTV_News_ Juggling3

Dominik spretno žonglira sa tri lopte, premda je počeo tek nedavno. Jedanput tjedno odlazi na trening, ali je na ovogodišnje prvo mađarsko prvenstvo u žongliranju u Budimpešti došao samo navijati za svoje profesore koji su mu ujedno i uzori.

Najdraži mu je takozvani kombat, točka s tri buzdovana, omiljena točka najboljeg natjecatelja. ISTVÁN HORNYÁK je doista sretan zbog uspjeha: ˝U kombatu sam uspio pobijediti, a s buzdovanom sam uspio osvojiti drugo mjesto. Odsad se svakom uspjehu radujem.˝

Žiri je ocjenjivao spretnost, kreativnost i točnost. Među njima je bio i Dittmar Laido, jedan od najboljih mađarskih žonglera koga je angažirao ˝Cirque de Soleil˝.

Jedan od svjetskih rekorda Laida je da može baciti u zrak 11 karika bez držača –naravno svaku i uhvati. Ali izlazi na kraj i sa sedam karika iza svojih leđa. Po mišljenju natjecatelja svatko je sposoban naučiti žongliranje, što uveliko razvija razmišljanje, koordinaciju oka i ruke i sposobnost koncentracije, zato ga osobito preporučuju mladima.