Kerstin Brätsch, Museum Brandhorst

hbmm_4

 

Reklo bi se: pa to je dječja igraonica iz američkih predgrađa! Smijemo i ući, što u umjetnosti nije čest slučaj. Ali kuća iznu gubi svoj neodoljiv šarm. Trešte zvučnici…

Jer protuslovlja su ono što osobito zanima Kerstin Brätsch. Ima 38 godina, rodila se u Hamburgu. Živi i radi u New Yorku. Nažalost, ne daje intervjue. Ali očito silno voli svoja sazviježđa od zanimljivih novčića. Nipošto ne odustaje od tih svojih  zvjezdanih konstelacija, kojima propitkuje za vrijednost slikarstva općenito.

Njezina su djela velikoformatna, time im daje stanovitu tjelesnost. Kerstin slika na papiru, folijama i na staklu. Kustosica PARTIZIA DANDER govori umjesto umjetnice: ˝Staklo kao materijal vrlo je krhko, neka su joj stakla napukla, ali ih Kerstin Brätsch nije probrala ni izdvojila, nego je upravo to iskoristila kao mogućnost daljnjega rada.˝ Ovdje je umetnula grb, ondje bižuteriju i djeliće ahata… Tako nastaju lica.

Doista, Kerstin Brätsch svestrana je umjetnica. Njezina djela u minhenskom muzeju Brandhorst mogu se vidjeti do 17. rujna 2017.