Vrećice za višekratnu kupnju

 

Čovječanstvo će se jednoga dana ugušiti u svom otpadu od plastike! Drastična je to prognoza ekologa o razvoju našega konzumerizma. Nijemci svake godine bace čak 68 tisuća tona plastičnih vrećica… Jedan trgovački lanac na području Münchena nastoji naći izlaz za to na svoj način.

Kupci su oduševljeni, kako pokazuje anketa. Jedan kaže: “Sad smo došli u ovaj supermarket, iako nam uopće nije usput. Stanujemo u centru grada, ali naš najbliži supermarket još nema tih štedljivih vrećica za višekratnu uporabu!”  A žena do njega prihvaća: “Vidjevši to, pomislih: vjerojatno bismo tako mogli ograničiti rasipanje plastičnih vrećica! Odmah sam kupila tri takve vrećice i rabit ću samo njih.”

RALPH ULBRICHT, poslovođa lanca AEZ, može biti zadovoljan potezom uprave: “Dakle, interes je golem. Odlučno smo pokrenuli tu temu s kupcima i mnogi nam kažu: napokon se nešto događa, nešto ste poduzeli. Većina smatra da je to sjajno.”

Ne samo da su dobre za višekratnu uporabu, već se mogu i prati – ove vrećice koje neodoljivo podsjećaju na nekadašnje mrežice što su ih u dućan nosile naše bake.