Pseća terapija Šapom

 

pas šapa3

 

Šapu susrećemo na hodniku, kada s voditeljicom – učiteljicom matematike iz zbornice ide u razred. Usputno je pomiluje poneki đak, a prije sata matematike zlatna retriverica opušta atmosferu.

“Za vrijeme nastave Šapa obično spava. Matematika je dakako ozbiljna stvar, na kraju đake čeka matura i neke neozbiljnosti si ne možemo priuštiti”, kaže učiteljica.    

NIKA MURTIČ, đak 2. razreda Umjetničke gimnazije u Ljubljani kaže: “Znaš kada dođe do tebe, da će ti netko uljepšati dan, i sat matematike započneš s veseljem.”

BELA PIKALO, đak 2. razreda Umjetničke gimnazije  “Na trenutke još trebam malo vremena, ali ipak joj dam ruku da ponjuši.”

Potvrđuje to i mlađa generacija, TJAŠA ZRIM, đak 3. razreda predškolskog odgoja: “Jako je u redu, opustimo se kada Šapu vidimo na hodniku.”

Šapa je terapeutski pas i kada je njena pratiteljica vidjela, koliko veselja prenosi u okolinu, odlučila je da će je u skladu s iskustvima iz inozemstva nekoliko puta na tjedan dovesti na nastavu. Na to ju je, razumljivo, pripremila ljeti za vrijeme praznika.