Nagrada Olivier Zrinki Cvitešić

 

zrinka1

 

U Kraljevskoj operi u Londonu 13.travnja Zrinki Cvitešić, u vrlo velikoj konkurenciji, dodijeljena je  najprestižnija britanska kazališna nagrada “Laurence Olivier Award» u kategoriji najbolje glumice u mjuziklu. Kada ju je prije godinu dana agent nagovorio na audiciju za ulogu Djevojke u mjuziklu “Once” u teatru Phoenix na londonskom West Endu, Zrinka nije vjerovala da će dobiti ulogu, a kamoli za nju primati nagrade, posebice ovu koja se ubraja među najvažnije za kazališnu umjetnost. I koju Britanci rijetko daju strancima, pogotovo debitantima.

Nakon četiri nominacije, dvije nagrade, ovo je priznanje ostvarenje sna. Glumica, koja nikad ne propušta naglasiti da je iz Hrvatske, i publiku i kritiku osvojila je glasom, sviranjem i plesom te dirljivom i inteligentnom interpretacijom Djevojke. Sada je potukla snažnu konkurenciju. Zrinkin mjuzikl “Once” dobio je još jednog Oliviera, za izniman glazbeni prinos.

Na dodjeli nagrada ZRINKA CVITEŠIĆ izjavila je: “Ja sam jedina koja je večeras odigrala ulogu u mjuziklu bez pjevanja i plesa. Dakle, mislim da sam to vraški dobro izvela.”

Nagrada koja nosi ime velikoga britanskoga glumca Laurencea Oliviera prestižna je nagrada koja otvara mnoga vrata. Pa i afirmiranim umjetnicima. Kamo će odvesti našu Zrinku, tek će se vidjeti. Visina na koju je uzletjela  potvrda je njezina golemog talenta i velikoga rada koje je London prepoznao.