Sajam iENA, pravo mjesto za izume

 

Inovatori svih naraštaja iz cijeloga svijeta redovito se susreću početkom studenog u Nürnbergu. Njihovo je konačno odredište iENA – međunarodni sajam namijenjen izumiteljima, inovativnim tvrtkama i licenciranim vlasnicima patenata. To im je ujedno marketinška platforma za predstavljanje ideja, prototipova, novih proizvoda i usluga, te uspostavljanje novih poslovnih kontakata.

Ove se godine, od 31. listopada do nedjelje, 3. studenog, raznovrsnoj publici predstavilo više od 850 zanimljivih izuma i uzbudljivih ideja za buduće proizvode. Neki od njih, predstavljeni na proteklim izdanjima sajma, već su osigurali svoje mjesto na svjetskom tržištu. Širok tematski raspon sajma obuhvaća spektar područja od zaštite okoliša, strojarstva i energetske tehnologije do industrije promotivnih proizvoda, IT elektronike i medicinske tehnologije do poljoprivrede i kućanstva.

Ravnopravno su predstavljeni izumi visoke tehnologije do dječjih prvih koraka u osmišljavanju novih rješenja za predmete svakodnevne uporabe. U pratećem programu, namijenjenom stručnjacima,  niz je predavanja i panel diskusija što ih nude iENA Innovation Seminar i iENA START simpozij. Oni imaju praktičan cilj: pružiti potporu za razvoj i implementaciju ideja i proizvoda, te nude prijedloge, savjete i ponude o osnivanju, financiranju i nasljeđivanju inovativnih tvrtki.