Hrvatsko kulturno ljeto

 

HRculture

 

Osim prijašnjih uspješnica i atraktivnih gostovanja, međunarodni teatar “Ulysses” na Brijunima ovog ljeta donosi premijeru: 12. kolovoza predstavu “Mate Parlov” posvećenu boksačkoj legendi, mladog pulskog redatelja Aleksandra Švabića.

Rade Šerbedžija je ovom prilikom najavio i neke nove suradnje. Na konferenciji je bio i glumački velikan RALPH FIENNES, spreman za ponovni dolazak u Hrvatsku, sudeći po izjavi: ˝Nadam se da ćemo opet surađivati, čekam nove pozive. Bilo je predivno prošle godine biti ovdje i glumiti.˝

Od 27. lipnja do 9. srpnja u atrij zagrebačke Galerije Klovićevi dvori, na plato Gradec i u crkvu sv. Katarine stižu 36. Večeri na Griču. Ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski DRAŽEN SIRIŠČEVIĆ je zadovoljan: ˝Lisinski je dobio tu obvezu i čast da nastavi s ovim velikim festivalom koji je mogu reći proslavio i Zagreb i Grič glazbenim programima.˝

Upravo u sklopu Večeri novim je glazbenim vodama odlučio zaploviti proslavljeni tenor TOMISLAV MUŽEK, koji otkriva: ˝Putovanje! Ne samo svijetom, nego i nekim mojim glazbenim utjecajima koji su utjecali na mene izvan klasične glazbe.

Večeri na Griču donijet će i kazališne poslastice, među kojima izdavajamo vječne ˝Stilske vježbe˝ u izvedbi Pere Kvrgića i Lele Margitić, koje su na rasporedu 1. srpnja.