Sportski kompleks Tüske na ponos Mađarske

 

MTV Tuske swimming (5)a

 

Djeca, budući šampioni, koja sudjeluju u programu, zaposjela su plivalište Tüske. Ukupni trošak ulaganja od četiri milijarde forinti u cijelosti je osigurala mađarska država. Vlada je već ranije proglasila sport strateškom granom i oglasila svakodnevni tjelesni odgoj, odnosno i svoj zajednički program s plivačkim savezom.

U plivalištu Tüske pored 50 metarskog bazena s pripadajućom tribinom s 1000 mjesta je dobio i bazen za učenje plivanja, odjel wellnessa i uređaj razvijen u NASA-i koji pomaže regeneraciju sportaša, ledena kada i dvorana za fittness. U plivalištu stoji na raspolaganje plivačima i u novije vrijeme često spominjani softver za analiziranje kretnji.

TAMÁS GYÁRFÁS, predsjednik Mađarskog plivačkog saveza, kaže: ˝Pokazuje kretanje pod vodom i prema zahtjevu trenera obrađuje svaki detalj. I tako se sve može ispraviti.˝

Sa sada otvorenim plivalištem završen je prije dvadeset godina sanjan sportski kompleks Tüske čija je multifunkcionalna sportska dvorana otvorila svoja vrata u studenom 2014. godine.