Budimpešta, mamac za turiste

 

Hotel Survey2Popodne u Budimpešti. U to se doba može vidjeti i po nekoliko skupina azijskih turista kako se fotografiraju na Trgu heroja. Najviše ih je došlo iz Kine i Tajlanda.

Po ocjeni jednog od vodećih američkih magazina za putovanja Budimpešta je postala drugi najpođeljniji za posjet grad svijeta na kraju ove godine. Mađarski glavni grad je na glasovanju dobio više od 86 tisuća glasova u tome istraživanju. Po njihovim podacima, kontinuirano raste broj turista koji stižu iz Amerike.

Dotle i domaći turizam redom obara rekorde. Jedan od istaknutih ciljeva je i nadalje Balaton. Ukupan promet hotela je narastao na 217 milijarda forinti, što u odnosu na prethodnu godinu znači gotovo 12-postotno povećanje.

Predsjednik Saveza mađarskih hotela i restorana ÁKOS NIKLAI kaže: “Cijene treba promatrati zajedno s uslugama, njihovom kvalitetom i razinom, dakle, s omjerom cijena-vrijednost, to je jako bitna stvar.”

Više od 80 posto gostiju u Mađarsku stiže iz Europe, Njemačke i Italije, odnosno Engleske, ali znatno je porastao i broj ruskih, kineskih i indijskih turista. To se u prvom redu može zahvaliti direktnim avionskim vezama i jeftinim zračnim kompanijama.