16:53 / 24.01.2023.

Autor: DM/ADJ

Vidim, čujem, osjećam umjetnost

Vidim, čujem, osjećam umjetnost

Vidim, čujem, osjećam umjetnost

Foto: ADJ / HTV

Umjetnost se doživljava svim osjetilima i nalazi put do duše onoga tko joj se prepusti. Ali posebna je prilika sudjelovati u stvaranju umjetničkog djela, pogotovo kad je riječ o amaterima, kojima je to iskorak iz svakodnevne rutine. A to ima posebnu težinu kad je riječ o ljudima s poteškoćama u kretanju zbog slabog vida ili sluha, ili s bilo kojim drugim oblikom invaliditeta.


Upravo je to smisao projekta socijalnog uključivanja u programe pod okvirnim nazivom "Vidim, čujem, osjećam umjetnost" u Slavonskom Brodu. Kroz prilagođene kulturne sadržaje 40 osoba različitih uzrasta s užeg područja grada na ovaj se lijep i zanimljiv način uključuju u kreativne radionice pod stručnim vodstvom redatelja Marija Kovača i koreografa Branka Bankovića.

Vidim, čujem, osjećam umjetnost

Vidim, čujem, osjećam umjetnost

Foto: ADJ / HTV

Dobro osmišljena prostorna i komunikacijska prilagodba čini čuda u 24 mjeseca, koliko je predviđeno trajanje ovog nadasve zabavnog eksperimenta. U rezultatima može uživati i aktivna publika, koju ova jedinstvena trupa vodi kroz prostore Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda. A kako to nije službeno kazalište, nastupi se dogovaraju i oglašavaju dovoljno unaprijed.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!