18:37 / 20.07.2023.

Autor: DM/ADJ

Moć talijanskog dizajna

Rođenje talijanskog stila

Rođenje talijanskog stila

Foto: ADJ / RAI Trst

Ljubitelji crno-bijelih filmova i poznavatelji povijesti prestižnih brendova od 50-ih godina prošloga stoljeća svakako se s nostalgijom sjećaju vespe na kojoj Gregory Peck koji vozi Audrey Hepburn po Rimu, prvih aparata za espresso kavu, pokućstva smjelih linija i odjeće s potpisima najzvučnijih imena u povijesti talijanske visoke mode...


U palači Attems na talijanskoj strani grada Gorice, ovoga je ljeta prava revija legendarnih primjera svega što je tijekom protekloga stoljeća dovelo talijanske dizajnere i modne kreatore na svjetski vrh. Izložbu naslovljenu "Moda i dizajn – rođenje talijanskog stila" pripremili su kustosi Carla Cerutti, Enrico Minio Capucci i Raffaella Sgubin. 

Rođenje talijanskog stila

Rođenje talijanskog stila

Foto: ADJ / RAI Trst

Iznimno bogat i raznovrstan postav nastao je pod pokroviteljstvom zemaljske ustanove ERPACA FVG za zaštiitu kulturne baštine u Furlaniji Julijskoj krajini i u okviru djelatnosti goričkoga Muzeja mode i primijenjenih umjetnosti. Sudeći po dosadašnjoj bilanci zainteresiranih, broj posjetitelja znatno će nadmašiti očekivanja do zatvaranja krajem ljeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!