15:39 / 16.10.2023.

Autor: DM/ADJ

Ulični operetni bal

Slikanje s obožavateljima

Slikanje s obožavateljima

Foto: ADJ / MTVA

Za otvorenje jesenske sezone Budapesti Operettszínház (Operetno kazalište) poželjelo je dobrodošlicu najširoj publici. Ispred svoje matične kuće glumci i pjevači priredili su pravu glazbenu poslasticu: ulični bal s interaktivnim programima koji najavljuju svoje nove predstave. Pritom su izveli i niz arija iz dosadašnjih najpopularnijih mjuzikla.


Ono što je najviše oduševilo poklonike ovog kazališnog žanra jest susret oči u oči s njihovim idolima, koje inače viđaju isključivo na pozornici. Mogli su slobodno čavrljati uz piće, podijeliti fotografije i autograme, pa se čak i zajedno slikati.

Opereta na otvorenom

Opereta na otvorenom

Foto: ADJ / MTVA

Inače, ovo kazalište postoji od 1923., kad je gradska uprava odlučila da opereta zaslužuje vlastiti dom u mađarskoj prijestolnici. Sve do danas njegovi ansambli njeguje tradiciju klasične operete, obogaćujući je modernim umjetničkim rješenjima. A Budimpešta je, uz Beč, poznata kao najvažnije europsko središte ovoga žanra, čija se vrhunska kvaliteta brižljivo njeguje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!