13:49 / 10.08.2023.

Autor: DM/ADJ

Volonterske priče

Volonteri kroz objektiv

Volonteri kroz objektiv

Foto: ADJ / HTV

Autentičnost, nenasilna komunikacija. Solidarnost, izgradnja kulture mira, osnživanje pojedinca, empatija... To je šest vrijednosti što ih u svojem djelovanju službeno proklamira Volonterski centar Zagreb. U stvarnosti, popis bi mogao biti mnogo duži. Jer volonteri su uvijek tu kad je potrebno, a institucije ne mogu, ne stignu, ili jednostavno zakažu iz bilo kojeg razloga.

Volonteri kroz objektiv

Volonteri kroz objektiv

Foto: ADJ / HTV

Tako su i za organizaciju vlastite izložbe u zagrebačkom Kulturnoumjetničkom centru Travno podršku pružili – sami sebi. Naime, članovi su se angažirali na postavljanju i raspremanju izložbe, dežuranju na informativnom štandu, dijeljenju letaka, vođenju posjetitelja kroz volonterske osobne priče, ulovljene na fotografijama.


To izravno priziva i naslov izložbe: "Volonterske priče kroz objektiv". Otvorena dva tjedna u lipnju, ona je zapravo pružila povod za bogat program događanja: panel diskusije i razgovore s najaktivnijim organizatorima volontiranja, predstavljanje aktivnosti usmjerenih na djelovanje u lokalnim zajednicama... Jer izložbe budu i prođu, a volonteri su potrebni svaki dan u svakoj prilici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!