15:46 / 11.09.2023.

Autor: DM/ADJ

Izložba na Dvorskom bazaru

Budim Bazar

Budim Bazar

Foto: ADJ / MTVA

Várkert Bazár jedinstvena je budimpeštanska znamenitost u kojoj se međusobno dopunjuju umjetnost i priroda. To osebujno arhitektonsko djelo, zajedno s velikim parkom koji ga okružuje, nudi istodobno doživljaj povijesti, kulture i pejzažne arhitekture. Stoga je za stanovnike mađarskoga glavnog grada savršeno mjesto gdje mogu provoditi slobodno vrijeme uz zabavu i kulturna događanja.

Budim Bazar

Budim Bazar

Foto: ADJ / MTVA

Nova izložba Dvorskog bazara predstavlja arhitektonske spomenike obale Balatona, koja obuhvaća gotovo stogodišnje razdoblje kulturne povijesti toga kraja. Riječ je o zbirci arhivskih slika, raspoređenih na panoima tako da se može pratiti priča o razvoju toga mjesta za odmor od početaka do današnjih dana.


Ova je izložba na otvorenom besplatna. A za različita događanja na bilo kojem dijelu kompleksa, poput koncerata ozbiljne glazbe i nastupa popularnih pjevača, može se nabaviti nekoliko inačica godišnje ulaznice. Tu praktičnu pogodnost neki koriste za izradu poklon paketa različitih vrijednosti, koje daruju dragim osobama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!