18:55 / 23.11.2022.

Autor: DM/ADJ

Naših 40 godina

Naših 40 godina. Na zdravlje!

Naših 40 godina. Na zdravlje!

Foto: ADJ / HTV

Obično prilikom okruglih obljetnica zajedno zavirimo iza ekrana, gdje se program priprema. Stoga i završna priča ove emisije podsjeća na duh koji spaja ljude okupljene u uredništvu "slika iz srednje Europe".

Međunarodni magazin "Alpe Dunav Jadran" zamišljen je kao koprodukcija javnih radiotelevizija, u kojemu se razmjenjuju priče iz regija srednje Europe. Od početka su ih radili mali televizijski timovi, moglo bi se reći entuzijasta, koji na svijet i život običnih ljudi iza visoke politike ponekad čak gledaju kroz ružičaste naočale. Jer uvijek su tu pozitivne reportaže, ili barem pozitivna rješenja koja se naziru iza realnih poteškoća. I kad je riječ o problemskim temama, tu su redovito najljepše slike o ljudima, običajima i krajevima, koje neumorno traže poveznice kroz međusobne sličnosti, ali još više različitosti. Iza svega stoji dobrohotnost, moglo bi se slobodno reći prijateljstvo zajednice u kojoj se članovi mijenjaju, ali uvijek dijele isto: visoke profesionalne standarde i etička načela.


Alpe Dunav Jadran, 40 godina

Alpe Dunav Jadran, 40 godina

Foto: ADJ / HTV

To se još jednom potvrdilo tijekom sastanka u Zagrebu, koji je ponovno okupio većinu sudionika tog skupnog radnog procesa, ovaj put uz svečani dodatak. Naravno, nazdravilo se za 40. rođendan, a stigla je i prigodno oblikovana torta...


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!