16:06 / 21.09.2022.

Autor: DM/ADJ

Najbolji hrvatski orači

Oračko prvenstvo

Oračko prvenstvo

Foto: ADJ / HTV

Krajem ljeta već uobičajeno Udruga orača Koprivničko-križevačke županije održava natjecanje u trima disciplinama, po kojima se poznaje vještina pretvaranja običnih livada u poljoprivredna dobra: plug ravnjak, plug premetnjak i traktor oldtajmer. Nakon dvogodišnje pandemijske pauze, ovaj se put održalo jubilarno 20. natjecanje.


U organizaciji su sudjelovale županijske i gradske institucije, a svesrdno se pridružilo i poduzeće "Podravka", simbol prehrambene industrije toga kraja. Tako je i mjesto održavanja natjecanja bila parcela Farkašić u njihovu zakupu uz Državnu cestu Koprivnica – Štaglinec – Đurđevac. Publike nije nedostajalo.

Oračko prvenstvo

Oračko prvenstvo

Foto: ADJ / HTV

Udruga inače postoji od 2007. godine i njezini su članovi već mnogo puta pobjeđivali na županijskim, državnim, pa i međunarodnim natjecanjima orača, koji su inače vrijedni poljoprivrednici, a ovo im je hobi i razbibriga. Natjecalo se njih 12. Među sucima su bili i gosti iz Karlovačke i Međimurske županije. Pobjednike sad čeka državno natjecanje početkom listopada u Prelogu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!