16:06 / 21.09.2022.

Autor: DM/ADJ

Keszthely, pametne klupe

Pametne klupe

Pametne klupe

Foto: ADJ / MTVA

Mnoga naselja u Mađarskoj već imaju besplatan Wi-Fi. A na sve više mjesta postavljaju se i tzv. pametne klupe, na kojima možete slobodno surfati po internetu, pa čak i napuniti telefon. Najnovije takvo mjesto pronaći ćete navede li vas put uz željeznički i autobusni kolodvor, jedno od najprometnijih raskrižja u Keszthelyju. Ondje ta pametna sjedalica puni razne uređaje 100% obnovljivom energijom uz pomoć solarnih panela.


Nakon rušenja ograde stare srednje strukovne ugostiteljsko-turističke škole u obližnjoj Ulici Park lokalna je vlast, u suradnji s Udrugom za zaštitu grada Keszthelyja, izradila planove na temelju kojih je dovršena rekonstrukcija i modernizacija cijeloga trga. Izdaleka vidljiva zanimljiva ulična struktura brzo je postala popularna među prolaznicima. Zbog natkrivenog dizajna već su je prozvali pametnom kockom.

Pametne klupe

Pametne klupe

Foto: ADJ / MTVA

Tijekom probnoga dvotjednog razdoblja više od tri tisuće ljudi koristilo je tu hotspot postaju na ovaj ili onaj način. I starima i mladima koji se vraćaju kući s posla, iz škole, večernjeg izlaska vlakom ili autobusom, ona pruža udobno sjedalo, gdje čekanje nije gubljenje vremena, već korisno proveden dio dana. Također vrijedi napomenuti da su sve komponente ove dobrodošle inovacije domaće proizvodnje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!