16:39 / 19.07.2022.

Autor: DM/ADJ

"Dalmatineri" i udomljavanje

101 dalmatiner

101 dalmatiner

Foto: ADJ / HTV

Gotovo dvije tisuće gledatelja vidjelo je hit predstavu "101 dalmatiner" malog kazališta "Škrabe" iz Jastrebarskog od premijere krajem ožujka ove godine. Među njima su ponajprije vrtićka djeca i osnovci, ali i stariji gledatelji. To je posebno važno, jer odluka odraslih je presudna za glavnu poruku: "Ne kupuj, udomi!"


Riječ je, dakako, o nezbrinutim psićima i mačkicama iz privremenog skloništa za životinje koji traže dom, a neki od njih ostaju ondje i predugo. Zahvaljujući tome plemenitom cilju projekt su složno potpomogli Ministarstvo kulture i medija RH i Zagrebačka županija.

101 dalmatiner

101 dalmatiner

Foto: ADJ / HTV

Tekst predstave potpisuje Nino Škrabe, a režiju Klementina Škrabe. Neki njihovi dugogodišnji glumci već su studenti, pa sad na svojim prvim daskama proslavljaju 10 godina bavljenja kazalištem uz najmlađe buduće kolege. Nakon završne produkcije, održane tradicionalno 23. lipnja, na Ivanjsku noć, najesen kreću nove pustolovine "101 dalmatinera".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!