15:04 / 06.07.2022.

Autor: DM/ADJ

"Ljubičasto" na KLIKER-u

Predstava "Ljubičasto"

Predstava "Ljubičasto"

Foto: ADJ / HTV

Varaždinski ljetni festival KLIKER prva je platforma za razvoj plesa mladih na području Hrvatske. Osnovan je 2013. na inicijativu plesne umjetnice Sanje Tropp Frühwald i umjetničke organizacije VRUM, kojom ona rukovodi. To je međunarodni kolektiv umjetnika iz različitih područja, koji se bave prvenstveno istraživanjem funkcije i funkcionalnosti tijela u svojem radu. Stoga je logično da je riječ ponajviše o scenskom izrazu. 

Predstava "Ljubičasto"

Predstava "Ljubičasto"

Foto: ADJ / HTV

Sam festival, koji se ovaj put održao od 13. do 19. lipnja, dio je svjetske mreže YOUNG DANCE NETWORK, uvijek otvorene za sve inovativne suradničke projekte. I nije čudo da sebe često naziva "festival s kojim rasteš". Među najuspješnijim ovogodišnjim dostignućima, sudeći po reakcijama publike, predstava je "Ljubičasto".


To je plod suradnje VRUM-ovog međugeneracijskog ansambla i profesionalaca varaždinskog HNK, u koju su svi pomalo ušli iz uloga što ih imaju u svojim redovitim projektima: glumci plešu, akrobati i glazbenici nastupaju na kazališnoj pozornici. I svi zajedno prenose važnu i korisnu poruku: da stvarnost nikad nije crno-bijela, a ponekad može biti i ljubičasta.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!